Winactie: Match – Buddy Tegenbosch

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Nu het WK voetbal is begonnen leek een voetbalboek ons toepasselijk. Deze week kun je Match van de Nederlandse schrijver Buddy Tegenbosch winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op 2e advent, zondag 4 december 2022, maken we de winnaar bekend.

Zoals Jim en Jabbar iedere voetbalwedstrijd dichter bij hun einddoel komen: profvoetballer worden bij PSV. Zo heeft Izzy, Jims zusje, haar eigen wedstrijd uit te vechten met haar ziekte. De titel Match is daarom tweeledig. Het boek bestaat uit drie delen: eerste helft, tweede helft en blessuretijd. Een metafoor voor het leven van vier tieners die, ieder op hun eigen manier, leren om te gaan met de hoogte- en dieptepunten uit hun leven. Dingen die tegelijkertijd naast elkaar kunnen bestaan. ‘Er is ruimte genoeg voor alles.’ 

Schrijver Buddy Tegenbosch heeft een neus voor spannende onderwerpen en schreef met Match het prijswinnende boek van de Jonge Jury 2020. Hij is piloot en schrijft zijn boeken wanneer hij in het buitenland in hotelkamers verblijft. Terugdenkend aan zijn eigen jeugdjaren weet hij precies wat een boek nodig heeft om ook de aarzelende lezers te boeien en vast te houden. Buddy schrijft vlot, met sterke dialogen en helder taalgebruik. Niet te veel poespas, maar wel met genoeg verbeeldingskracht.  Niet te dik, maar ook zeker niet te dun. 

Is dit boek alleen geschikt voor voetballiefhebbers? Zeker niet. Het gaat naast voetbal ook over vriendschap, tegenslagen, opgroeien en dromen. Lezers kunnen zich identificeren met de ambitieuze binnenvetter Jim, de stoere grappenmaker Jabbar, de aantrekkelijke trouwe vriendin Lola of de dappere en vroegwijze Izzy.

Ons leeftijdsadvies: 13+ | Uitgever: Van Goor, Best of YA | Auteur: Buddy Tegenbosch | Verschenen: 21 juni 2019

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.