Winactie: Heerestraat en Rozenlaan – Carlie van Tongeren

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Deze week kun je Heerestraat en Rozenlaan van de Nederlandse schrijfster Carlie van Tongeren winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op 3e advent, zondag 11 december 2022, maken we de winnaar bekend.

Wie de smaakvolle cover van dit boek bekijkt, begrijpt meteen waar deze jeugdroman over gaat: het ingewikkelde leven van een tiener met twee huizen. Nina’s ouders zijn net gescheiden. Dat levert ongewild een ander leven op in haar vaders nieuwe huis, met zijn nieuwe vriendin en haar best wel irritante kinderen. Maar ook haar oude huis voelt niet meer als het thuis dat het ooit was. Nina’s moeder loopt als een zombie in haar nachthemd rond en verdraagt de nieuwe situatie nauwelijks. 

Alsof Nina nog niet genoeg aan haar hoofd heeft zit ze ook nog in haar examenjaar, besluit haar vader te hertrouwen en krijgt ze gevoelens voor haar stiefbroer. Met haar vriendinnen -de ene is streng gelovig en de andere is lesbisch- bespreekt ze goeie en minder goeie ervaringen met zoenen, sex en grenzen aangeven.

Wie van veel drama houdt, is bij Heerstraat en Rozenlaan aan het goeie adres. Hier en daar worden gevoelens en personages wel erg heftig uitvergroot, maar dat geeft wel een duidelijk inkijkje in de tegenstrijdige gevoelens en de loyaliteitsconflicten die bij een scheiding kunnen meespelen. Gescheiden ouders of niet, iedereen zal zich kunnen herkennen in De-Zo-Had-Het-Moeten-Gaan-Dialogen die Nina in haar dagboek schrijft. We hebben allemaal weleens een gesprek gehad waar je achteraf met spijt van bedacht dat je iets ánders had willen zeggen.

Heerestraat en Rozenlaan kreeg een aantal jaar geleden veel aandacht en werd destijds genomineerd voor de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Schrijfster Carlie van Tongeren hoort inmiddels in het vaste rijtje populaire auteurs onder tieners. Ongetwijfeld weet dit leuke boek weer nieuwe lezers te boeien.

Ons leeftijdsadvies: 14+ | Uitgever: Blossom Books | Auteur: Carlie van Tongeren | Verschenen: 20 juni 2018

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.