Winactie: Slipjacht – Jowi Schmitz

De zomer komt eraan! En wat is er in de zomer nou fijner dan in de zon zitten met een lekker boek? De komende weken maak je kans op zes handbagageboeken. Ze zijn niet zo dik, waardoor je ze goed in je tas mee kunt nemen. Zo heb je je boek altijd bij de hand en kun je lekker lezen in het park, in de trein, op een terrasje, de boot, het strand, het vliegveld of gewoon lekker in de tuin of op je balkon.

We hebben gekozen voor zes novelles – dat zijn korte verhalen- met uiteenlopende thema’s. Deze week maak je kans op het boek Slipjacht van Jowi Schmitz. Je hebt ongeveer een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op zondag 4 juni 2023, maken we de winnaar bekend. Waar zou jij dit boek willen lezen deze zomer? Laat het achter in de comments.

De Kluitman-novelles zijn niet dik, wel spannend. Ze hebben inmiddels al een aardig lange lijst met spannende korte verhalen, geschreven door bekende jeugdboekenschrijvers. Schrijfster Jowi Schmitz schreef voor deze reeks de psychologische thriller Slipjacht.

Net zoals vele andere tieners binnenkort op schoolkamp gaan, gaat hoofdpersoon Matteo dat ook. Alleen besluit Matteo weg te lopen wanneer hij met zijn klas op kamp gaat naar de Veluwe. Zijn vader heeft Matteo’s bloederige tekeningen ontdekt en heeft aangekondigd dat Matteo hulp moet krijgen met zijn woedeprobleem. Dat ziet de ongelukkige tiener niet zitten en zijn klas kan hij ook missen als kiespijn. Tijd om te verdwijnen.

Eenmaal in het bos gaat Matteo een bijzondere vriendschap aan met een vos. Deze vriendschap kan hij goed gebruiken wanneer blijkt dat er iemand anders in het bos woont die nóg ongelukkiger, nóg driftiger en in elk geval véél gevaarlijker is dan hij. Iemand die de jacht op hem heeft geopend. Keert Matteo ooit nog levend terug?

Slipjacht vertelt het verhaal van een tiener die zich opgejaagd, eenzaam en onbegrepen voelt. De gedaante in het bos lijkt een vleesgeworden versie van de duistere en eenzame gedachtes die bij Matteo vaak de boventoon voeren in zijn hoofd. Tegelijkertijd lezen we over de liefde die hij voelt voor een jong vosje en de rust die de natuur hem biedt.

Slipjacht is geschikt voor lezers die van spanning houden, maar is daarnaast ook geschikt voor lezers die de ontwikkeling willen volgen van een onzekere tiener die leert dat hij zichzelf mag zijn.

Ons leeftijdsadvies: 12+ | Uitgever: Kluitman | Auteur: Jowi Schmitz | Omslagbeeld: Sanneke Vlam | Verschenen: 15 augustus 2022

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om Slipjacht te bestellen.