Winactie: Welkom in Smartpark – Mirjam Mous

De zomer komt eraan! En wat is er in de zomer nou fijner dan in de zon zitten met een lekker boek? De komende weken maak je kans op zes handbagageboeken. Ze zijn niet zo dik, waardoor je ze goed in je tas mee kunt nemen. Zo heb je je boek altijd bij de hand en kun je lekker lezen in het park, in de trein, op een terrasje, de boot, het strand, het vliegveld of gewoon lekker in de tuin of op je balkon.

We hebben gekozen voor zes novelles – dat zijn korte verhalen- met uiteenlopende thema’s. Deze week maak je kans op het boek Welkom in Smartpark van Mirjam Mous. Je hebt ongeveer een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op zondag 11 juni 2023, maken we de winnaar bekend. Waar zou jij dit boek willen lezen deze zomer? Laat het achter in de comments.

Anderhalve week geleden verscheen het boek Welkom in Smartpark van schrijfster Mirjam Mous in de XS-serie van de Best of YA-boekenlijn bij uitgeverij Van Goor. We keken er al een poosje naar uit en het maakt alle verwachtingen waar. Mous’ alom geprezen jeugdboeken gaan als warme broodjes over de toonbank van de mediatheek. Nu is er dus ook een wat kortere leessnack verkrijgbaar, o.a. geschikt voor wie eens kennis wil maken met Mous.

Deze keer betreft het een thriller-achtig boek met een digitaal karakter. Vier tieners worden door hun ouders naar een vakantiepark gestuurd waar ouderlijk toezicht niet nodig is door de slimme technologie. Allevier vertonen ze in het dagelijks leven extreem mediagebruik (gamen, sociale media, vloggen, hacken). Zo’n mini-vakantie in een smartpark lijkt het viertal ideaal. Ze genieten van hun verblijf, totdat de attracties in moordlustige machines veranderen en de jongeren moeten vechten voor hun leven.

Het neonkleurige atrractiepark dat oplicht tegen een donkere achtergrond maakt van ‘Welkom in Smartpark’ meteen al een aantrekkelijk boekje om te zien. Het is vlot geschreven en ondanks de beperkte aantal bladzijdes is het Mous gelukt om een aantal personages wat diepgang te geven. Voor zowel de lezer als de hoofdpersonages voelt het verhaal soms aan als een escape room. Ideaal voor lezers die van actie én puzzelen houden.

Ons leeftijdsadvies: 12+ | Uitgever: Van Goor, Best of YA | Auteur: Mirjam Mous | Omslagbeeld Caren Limpens | Verschenen: 25 mei 2023

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om Welkom in Smartpark te bestellen.