Winactie: Wat we niet zeggen – Nadine Swagerman

De zomer komt eraan! En wat is er in de zomer nou fijner dan in de zon zitten met een lekker boek? De komende weken maak je kans op zes handbagageboeken. Ze zijn niet zo dik, waardoor je ze goed in je tas mee kunt nemen. Zo heb je je boek altijd bij de hand en kun je lekker lezen in het park, in de trein, op een terrasje, de boot, het vliegveld of gewoon lekker in de tuin of op je balkon.

We hebben gekozen voor zes novelles – dat zijn korte verhalen- met uiteenlopende thema’s. Deze week maak je kans op het boek Wat we niet zeggen van Nadine Swagerman. Je hebt ongeveer een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op zondag 25 juni 2023, maken we de winnaar bekend. Waar zou jij dit boek willen lezen deze zomer? Laat het achter in de comments.

In de pridemonth is het natuurlijk toepasselijk om ook een pride-boek te verloten. Het leuke aan Wat we niet zeggen is dat gay zijn volledig is genormaliseerd. Het wordt niet uitgebreid besproken, het is gewoon zo. Het verhaal gaat namelijk heel ergens anders over. De opbloeiende liefde tussen Tobias en Jones had elke andere tienerliefde kunnen zijn.

Tobias verhuist naar het plaatsje waar Jones woont. De aanleiding is verdrietig, zijn vader is overleden. Tobias maakt nieuwe vrienden maar vertelt hen niet alles, hij draagt een groot geheim rondom de dood van zijn vader met zich mee. Niet alleen Tobias heeft een stilzwijgend geheim. Wanneer hij gaat daten met de mysterieuze Jones waarschuwen zijn vrienden hem. Jones en zijn familie zijn gevaarlijk, daar kun je beter bij uit de buurt blijven.

Wat is er aan de hand met Jones en wat is er tussen Tobias en zijn vader gebeurd? Wat we niet zeggen heeft voor ieder wat wils. Voor de liefhebbers van thrillers is het een spannende zoektocht. Voor liefhebbers van romantiek zit er ook genoeg liefde in. Het verhaal zet je aan het denken over grote thema’s en gevoelens, zoals rouw, schuldgevoel en verliefdheid. Bovenal zet het je aan het denken over praten. Waren de problemen van Tobias en Jones zo groot geweest als ze zich eerder hadden uitgesproken?

Ons leeftijdsadvies: 12+ | Uitgever: Kluitman | Auteur: Nadine Swagerman | Omslagbeeld … | Verschenen: 15 september 2022

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om Wat we niet zeggen te bestellen.