Winactie: Percy Jackson en de Olympiërs. Deel 1: De Bliksemdief – Rick Riordan

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Deze week kun je Percy Jackson en de Olympiërs. Deel 1: De bliksemdief van Rick Riordan winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Leerlingen van Heleen en Janneke mogen ook een bericht sturen via Magister Berichten. Op 2e advent, zondag  10 december 2023, maken we de winnaar bekend.

Waar gaat het over?

Percy Jackson is een twaalfjarige jongen in New York bij wie het schoolleven niet soepel verloopt door zijn ADHD en dyslexie. Thuis heeft hij het ook niet naar zijn zin door de irritante aanwezigheid van zijn stiefvader. Hij voelt zich vaak anders dan anderen en trekt veel rare snuiters aan. Tijdens een schoolkamp wordt hij opeens aangevallen door een onmenselijk wezen. Percy blijkt -net als Hercules en vele anderen- een halfgod te zijn. Hij wordt meegenomen naar Kamp Halfbloed, waar hij andere halfgoden leert kennen. Elke halfgod blijkt dyslexie te hebben, omdat het oude Griekse alfabet in hen zit. ADHD hebben ze nodig voor hun strijdinstincten. Zo blijkt zijn syndroom opeens een superkracht te zijn.

Wanneer Percy net een beetje gewend is aan zijn nieuwe leven, wordt hij ervan beschuldigd betrokken te zijn bij de verdwijning van Zeus’ bliksemschicht. Hij zal moeten bewijzen dat hij niet de schuldige is. Doet hij dit niet, dan breekt er een oorlog uit. Uiteraard is hierbij de grote vraag: welke god is Percy’s vader? Wie op de hoogte is van Griekse mythologie kan in het boek gericht op zoek gaan naar het antwoord op die vraag. Wie niets van mythologie afweet leert in hetzelfde tempo als Percy een nieuwe wereld kennen.

Percy Jackson is duidelijk terug van weggeweest. Of nouja… weggeweest… Nog altijd wordt Percy Jackson veel gelezen in de onderbouw. Na de teleurstellende verfilming in 2010 is er nu een nieuwe poging gedaan om dit super spannende verhaal in beeld te brengen. Op 20 december verschijnt de tv-serie op Disney+. Bekijk hieronder de trailer. Ter ere van die serie is deel 1 ‘De Bliksemdief’ opnieuw uitgegeven en jij kunt deze moderne fantasy klassieker winnen!

Ons leeftijdsadvies: 11+ | Uitgever: Van Goor | Auteur: Rick Riordan | Vertaler: Marce Noordenbos | Verschenen: (nieuwe editie) 23-11-2023

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.