Winactie: Deze winter – Alice Oseman

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Geïnspireerd door paarse vrijdag verloten we deze week de kersteditie van de internationale bestseller-serie Heartstopper: het onlangs verschenen boek Deze winter van Alice Oseman. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op 4e advent, zondag 18 december 2022, maken we de winnaar bekend.

Het boek Deze Winter beschrijft wat er gebeurde tijdens de kerstdagen in het vierde deel van Heartstopper. In tegenstelling tot de andere delen is Deze winter geen graphic novel, maar een geschreven novelle. Wees niet getreurd, het verhaal is voorzien van vele illustraties in de kenmerkende stijl van Alice Oseman. 

Waar in eerdere delen de ontluikende liefde van de muzikale Charlie en rugby-speler Nick centraal stond, voert in deel vier de eetstoornis van Charlie de boventoon. Zo ook in de kersteditie Deze winter die in diezelfde tijd plaatsvindt. Charlie kijkt als een berg tegen de kerstdagen op, waarbij bijna alle activiteiten om eten draaien en waar hij moeilijke vragen van familie verwacht over zijn eetstoornis en zijn relatie met een jongen. 

Hoewel we natuurlijk het liefst zouden zien dat Kerst voor iedereen een fijne tijd is, is dat voor lang niet iedereen zo. Daar kunnen hele verschillende problemen aan ten grondslag liggen. Misschien biedt Deze winter een beetje troost aan diegenen die Kerst ook als een moeilijke tijd ervaren, of geeft het een beetje inzicht aan hen die dat perspectief op de feestdagen een beetje beter proberen te begrijpen. 

Ons leeftijdsadvies: 13+ | Uitgever: Van Goor | Auteur: Alice Oseman | Vertaler: Niels van Eekelen | Verschenen: 22 november 2022

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.

Ben je nog niet bekend met de queer-boekenreeks Heartstopper? Bekijk dan ook eens de tv-serie die deze zomer op Netflix verscheen.