Winactie: Dit boek is dodelijk – Ravena Guron

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Deze week kun je Dit boek is dodelijk van Ravena Guron winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Leerlingen van Heleen en Janneke mogen ook een bericht sturen via Magister Berichten. Op 1e advent, zondag  3 december 2023, maken we de winnaar bekend.

Waar gaat het over?

Jess Chaudhary, een leerling die zich voorbeeldig moet gedragen om haar studiebeurs te behouden, schrijft graag verhalen. Eén van haar verhalen betreft een thriller-achtig verhaal waarin iemand wordt omgelegd. Wanneer een van de rijkste en populairste leerlingen van de school om het leven komt slaat de schrik haar om het hart. De leerling is op precies dezelfde wijze vermoord als staat beschreven in haar verhaal. Dan ontvangt ze een verontrustend bericht: een bedankje voor de inspiratie.

Jess wordt betrokken bij het politieonderzoek. Ze lijkt de enige te zijn die het mysterie rondom de dood van haar studiegenoot kan oplossen. Langzaam dringt tot haar door dat deze zoektocht ook om háár leven of dood zal gaan. Zullen er nog meer doden vallen?

Deze booktokhit werd onlangs vertaald en is dus sinds kort in het Nederlands verkrijgbaar. Het is een bloedstollende pageturner, interessant voor liefhebbers van o.a. Holly Jackson, Margje Woodrow en Cis Meijer. Het verhaal speelt zich af op een kostschool en heeft daarmee wel wat Dark Academia-vibes. Waar veel jeugdthrillers aan de voorspelbare kant zijn zit in dit boek een creatieve plottwist die je niet meteen aan ziet komen.

Heb je zin in een paar avonden vol spanning, tiener intriges en moord… dan is dit boek absoluut een aanrader voor jou.

Ons leeftijdsadvies: 14+ | Uitgever: Volt | Auteur: Ravena Guron | Omslagbeeld: Leo Nickolls | Vertaler: Anne Elshof | Verschenen: 26 september 2023

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.