Winactie: De erfgenaam – Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

Deze week kun je De Erfgenaam van Anne Gunn Halvorsen en Randi Fuglehaug winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Leerlingen van Heleen en Janneke mogen ook een bericht sturen via Magister Berichten. Op 3e advent, zondag 17 december 2023, maken we de winnaar bekend.

Waar gaat het over?

Na een moeilijke periode op de middelbare school verhuist Lena met haar ouders naar Oslo. Het lijkt Lena en haar ouders goed om een nieuw begin te maken in een nieuwe stad. Op haar oude school heeft iedereen een mening over Lena en haar beste vriendin praat niet meer met haar. Lena kijkt als een berg op tegen haar nieuwe school en dan blijkt ook nog dat ze in de klas komt bij de koninklijke tweeling: kroonprins Karl Johan en prinses Margrethe.

Wanneer Karl, Kalle voor vrienden, naast Lena komt te zitten begint er een hoop gedoe. De volhardende Kalle blijkt door Lena’s barse houding heen te kunnen prikken en er ontstaat iets moois tussen hen. De tweelingzus van Kalle denkt daar anders over en doet er alles aan om ze uit elkaar te houden. Ook Lena vraagt zich steeds vaker of of ze er verstandig aan doet om met Kalle op te blijven trekken. De aandacht die een kroonprins vanzelfsprekend met zich meebrengt komt haar helemaal niet uit, want ze heeft genoeg te verbergen.

De jonge royals zijn overigens zelf ook erg gebrand op hun privacy, want een onbezonnen (online) actie kan uitgroeien tot iets heel vervelends. Dat laatste wordt in De erfgenaam goed in beeld gebracht. Nu op sociale media de populariteit stijgt van Gossip Girl-achtige accounts is het goed om een boek te lezen over de gevolgen van zo’n account. De erfgenaam laat zien hoe de gevolgen niet alleen voor slachtoffers maar ook voor daders heftig kunnen zijn.

Het boek De erfgenaam en het volgende deel De droomprins zijn inmiddels verfilmd en zijn als succesvolle Royalteen-serie te streamen op Netflix. een koninklijk tienerdrama vol roddels, privacy-issues, onbezonnen acties en een vleugje romantiek.

Ons leeftijdsadvies: 14+ | Uitgever: Van Goor | Auteur: Anne Gunn Halvorsen & Randi Fuglehaug | Vertaler: Bij Barbera | Verschenen: 19-5-2023

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.