Winactie: 24 Uur – Marcel van Driel

In januari is de volledige groslijst voor de Jonge Jury 2024 gepubliceerd en zijn de tien leestips van dit seizoen bekend gemaakt. Deze week kun je nog één van die toptitels winnen! We geven een gesigneerd exemplaar van 24 Uur weg van Marcel van Driel!

Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Leerlingen van Heleen en Janneke mogen ook een bericht sturen via Magister Berichten. Op zondag 10 maart 2024 maken we de winnaar bekend.

Waar gaat het over?

‘Het is best een kort verhaal, dus het is nog best knap dat de schrijver honderd bladzijdes kon vullen over maar 24 uur,’ zei een leerling van Janneke. ‘Blijft het dan nog wel spannend?’ vroeg een klasgenoot. ‘Bloedspannend,’ was het antwoord.

In het boek 24 uur volgen we de flitsbezorger Claire. Ze is 16 jaar en bezorgt op de fiets bestellingen. Wanneer ze op een avond haar laatste bestelling wegbrengt wordt ze opgewacht door twee gewapende jongens. Ze pakken haar jas, schoenen, geld en telefoon af en dragen haar op te rennen voor haar leven. Als het Claire lukt om 24 uur uit hun handen te blijven, wint ze €10.000. Lukt dat niet, of houdt ze zich niet aan de spelregels, dan wordt ze doodgeschoten. Er zit niks anders op, Claire doet mee en rent de nacht in. Maar dan ontdekt ze dat de jongens valsspelen…

Het boek 24 uur is een kluitman-novelle. Deze Kluitman-novelles vormen een reeks boeken die expliciet gericht zijn op het leesplezier van jongeren met als slogan ‘Niet dik, wel spannend’. Het zijn dunne boeken met spannende verhalen die door bekende jeugdboekenschrijvers zijn geschreven. Geschikt voor alle jongeren -aarzelende lezers én leesbeesten- die zin hebben in een boeiend boek dat niet te lang is. De verhalen zijn o.a. geschikt voor jongeren met een korte spanningsboog, gericht op spanning en sensatie.

Janneke en Heleen hebben al veel Kluitman-novelles gelezen, want hun leerlingen smullen ervan. Ze vinden deze novelle van Marcel van Driel misschien wel de beste tot nu toe. Een verhaal van rond de honderd pagina’s biedt voor een schrijver niet altijd genoeg ruimte om de karakters uit te diepen of om de verhaalopbouw evenwichtig te maken, maar het is Marcel allebei gelukt. Er wordt niets afgeraffeld, er zijn geen losse eindjes en je leert Claire echt goed kennen. Het is een echte pageturner. Liefhebber van dit genre of niet, iedereen wil weten hoe het afloopt.

Inmiddels is bekend gemaakt dat het volgende deel er al aan zit te komen. Het volgende deel heet 48 uur en voor die tijd wil je 24 uur écht uitgelezen hebben. Reageer en win!

Ons leeftijdsadvies: 13+ | Uitgever: Kluitman | Auteur: Marcel van Driel | Omslagbeeld: Sanneke Vlam, sproud.nl | Verschenen: 15 maart 2023

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om 24 uur te bestellen.