Winactie: Feo en de wolven – Katherine Rundell

Een goed boek is, wat ons betreft, één van de leukste cadeaus die je kunt krijgen. Met de feestdagen voor de deur is het tijd voor cadeaus. Met onze adventskalender tellen we af tot de kerstvakantie en kun je elke week een ander mooi boek winnen. 

In deze laatste week kun je het winterse boek Feo en de wolven van Katherine Rundell winnen. Je hebt een week de tijd om te reageren via onze instagram-pagina. Op kerstochtend, zondag 25 december 2022, maken we de winnaar bekend.

Tegen de achtergrond van de Februarirevolutie in 1917 speelt zich het verhaal af van een stoer twaalfjarig meisje, Feodora. Ze woont samen met haar moeder in de Russische bossen waar ze samen wolven verwilderen. Dat wil zeggen dat ze tamme wolven, die bij de elite in Sint Petersburg zijn opgegroeid, op hun verzoek weer verwilderen. Zodat de wolven weer zelfstandig kunnen overleven in het bos.

Deze taak volbrengen ze zo goed dat de tsaar er last van krijgt. Feo’s moeder wordt opgepakt en Feo besluit haar te redden. Feo en de wolven (Zwart, Wit en Grijs) en een pas geboren welp slaan op de vlucht. Ze krijgen hulp van Ilja, een 13-jarige soldaat die ervan droomt balletdanser te worden

Zoals we inmiddels gewend zijn van Katherine Rundell geeft ze haar personages alle ruimte om anders te zijn, zichzelf te zijn en tegen de heersende moraal en politieke opvattingen in te gaan. Daarnaast is Katherine als geen ander in staat om de toon van het boek luchtig en optimistisch te houden, ook al gebeuren er hele erge dingen. Zo worden er mensen en wolven gedood, mishandeld en verminkt. 

Het is dan ook niet voor niets dat Rundell als één van de belangrijkste Britse jeugdboekenauteurs van dit moment wordt gezien. Met bijna elke Britse jeugdliteratuurprijs op zak, worden haar boeken over de hele wereld vertaald. Ook in het Nederlands zijn inmiddels al meerdere titels verschenen. Feo en de wolven was het eerste boek dat van Rundell in Nederland verscheen. Het is het meest winterse boek dat er in haar oeuvre tussen zit en daarom zeer geschikt voor een koude kerstvakantie. 

Ons leeftijdsadvies: 10+ | Uitgever: Luitingh Sijthoff | Auteur: Katherine Rundell | Illustrator: Gelrev Ongbico | Verschenen: 19 november 2019

Niet gewonnen, maar wel nieuwsgierig geworden naar dit boek? Klik hier om het boek te bestellen.